Skip to main content

V.E.T. gaat een 12 weeks programma aanbieden voor jongeren tussen de 12 t/m 16 jaar. In 12 weken tijd worden alle basis technieken (en meer) van krachttraining aangeleerd en leren we jongeren veilig en pijnvrij bewegen. Dit allemaal in een kleine groep van maximaal 10 personen. Een programma waar de jongeren voor de rest van hun leven wat aan hebben!

 

Wilt jouw zoon of dochter graag naar de sportschool maar vindt jij dat als ouder erg spannend? Wilt jouw zoon of dochter meer leren over krachttraining, goed leren bewegen of beter willen presteren tijdens de hockey of voetbal trainingen? Schrijf hem/haar dan nu in voor het 12 weeks programma KRACHTTRAINING VOOR JONGEREN. Hoe? Lees dan gauw verder.

 

Krachttraining is gezond voor jongeren en zelfs voor kinderen. Op jonge leeftijd zorgt het ervoor dat kinderen sterker worden. In de pubertijd neemt daarnaast ook de spiermassa toe. Goede begeleiding tijdens krachttraining ontzettend belangrijk om fouten en blessures te voorkomen.

 

Kinderen op jonge leeftijd goed leren bewegen is ontzettend belangrijk voor als zij zelf de sportschool in gaan. Een goede basis zorgt voor minder blessures op latere leeftijd. Daarnaast kan krachttraining helpen bij het verbeteren van prestaties in andere sporten zoals voetbal, hockey of turnen. Krachttraining kan zorgen voor meer zelfvertrouwen onder jongeren en zorgt voor een betere fysieke houding.

 

Tot een aantal jaar geleden dacht men dat krachttraining voor jongeren schadelijk zou zijn. Blessure kans bestaat bij elke sport, maar uit verschillende onderzoeken is gebleken dat dat met krachttraining niet meer is dan bij bijvoorbeeld hockey of voetbal, mits het onder goede begeleiding wordt gedaan en de trainingen goed worden opgebouwd. In het 12 weeks programma leren de jongeren veilig en pijnvrij bewegen. De basis techniek van krachttraining wordt aangeleerd. Denk hierbij aan alle beweeg componenten: Knie buigen/stappen (Squats, lunges, opstappen) Heup beweging/tillen (Deadlift, hiptrusters) Push beweging/duwen (Push up, bankdrukken, shoulder press) Pull beweging/trekken (Pull up/optrekken, pulley row) Al deze bewegingen komen veel in het dagelijks leven voor en daarom zijn ze zo belangrijk om met een goede techniek aan te leren. Daarnaast zullen we o.a. ook het ‘bracen’ aanleren, een bepaalde ademhalingstechniek tijdens krachttraining die er voor zorgt dat de core (buik- en rug spieren) juist worden aangespant. In het kort: Krachttraining voor jongeren Leeftijd: 12 tot en met 16 jaar Wanneer: Elke maandag van 16.30 tot 17.30 uur van 4 april tot en met 20 juni. (4 april – 11 april – 18 april (tweede paasdag) – 25 april – 2 mei – 9 mei – 16 mei – 23 mei – 30 mei – 6 juni (tweede pinksterdag) – 13 juni – 20 juni) Kosten: €150,- euro voor 12 weken. De betaling dient in één keer gedaan te worden. * Je betaalt voor 10 weken. Mocht een datum niet uitkomen met jouw agenda dan kan de les in de andere weken ingehaald worden. Ben je wel 12 weken aanwezig dan kom je dus voordeliger uit. Waar aanmelden: Aanmelden doe je naar onze website te gaan www.trainenbijvet.nl > lid worden > rittenkaart aanschaffen > JONGEREN – STRENGTH. Je vult de gegevens in van de persoon die deelneemt aan de les. Alles wijst als het goed is vanzelf. Benodigdheden voor de les: Schone, droge sportschoenen. Handdoek, flesje water. LET OP – dit programma gaat pas door bij minimaal 6 deelnemers. In de les zijn maximaal 10 deelnemers toegestaan. Wees er snel bij, VOL = VOL. Vragen? Stuur ons gerust een mailtje op info@trainenbijvet.nl