Skip to main content

Na een aantal succesvolle edities zullen wij vanuit V.E.T. weer een 10 weekse programma aanbieden voor jongeren tussen de 12 t/m 17 jaar. Maar nét in een ander jasje.

HAPPY CIRCUIT TRAINING – elke dinsdag van 16.30 tot 17.30 uur.
In deze les gaan maximaal 10 jongeren tussen de 12 t/m 17 jaar op een leuke en speelse manier aan de slag om hun conditie te verbeteren, het lichaam versterken, werken aan coördinatie, meer zelfvertrouwen en plezier ervaren in het sporten. We wisselen in een voor opgezet circuit kracht en conditionele oefeningen met elkaar af.
Deze les is onder begeleiding van één personal trainer die constant aanwezig is en er voor zorgt dat de jongeren veilig, pijnvrij en met plezier trainen.

KRACHT CIRCUIT TRAINING – elke donderdag van 16.30 tot 17.30 uur.
In 10 weken tijd worden alle basis technieken (en meer) van krachttraining aangeleerd en leren we jongeren veilig en pijnvrij bewegen. Dit allemaal in een kleine groep van maximaal 10 personen. Een programma waar de jongeren voor de rest van hun leven wat aan hebben! Ook deze les wordt in een circuit vorm aangeboden. De jongeren zullen met een voor opgezet circuit aan de slag gaan waarbij ze het hele lichaam aan het werk zetten. De focus tijdens deze les ligt op veilig bewegen, pijnvrij bewegen, het verbeteren van de houding en uiteraard met veel plezier.

VOORDELEN (KRACHT) TRAINING VOOR JONGEREN
Wilt jouw zoon of dochter graag naar de sportschool maar vindt jij dat als ouder erg spannend? Wilt jouw zoon of dochter meer leren over krachttraining, goed leren bewegen of beter willen presteren tijdens de hockey of voetbal trainingen? Schrijf hem/haar dan nu in voor het 10 weeks programma CIRCUIT TRAINING VOOR JONGEREN. Hoe? Lees dan gauw verder.

Krachttraining is gezond voor jongeren en zelfs voor kinderen. Op jonge leeftijd zorgt het ervoor dat kinderen sterker worden. In de pubertijd neemt daarnaast ook de spiermassa toe. Goede begeleiding tijdens krachttraining ontzettend belangrijk om fouten en blessures te voorkomen.

Kinderen op jonge leeftijd goed leren bewegen is ontzettend belangrijk voor als zij zelf de sportschool in gaan. Een goede basis zorgt voor minder blessures op latere leeftijd. Daarnaast kan krachttraining helpen bij het verbeteren van prestaties in andere sporten zoals voetbal, hockey of turnen. Krachttraining kan zorgen voor meer zelfvertrouwen onder jongeren en zorgt voor een betere fysieke houding.

Tot een aantal jaar geleden dacht men dat krachttraining voor jongeren schadelijk zou zijn. Blessure kans bestaat bij elke sport, maar uit verschillende onderz

oeken is gebleken dat dat met krachttraining niet meer is dan bij bijvoorbeeld hockey of voetbal, mits het onder goede begeleiding wordt gedaan en de trainingen goed worden opgebouwd. In het 10 weeks programma leren de jongeren veilig en pijnvrij bewegen. De basis techniek van krachttraining wordt aangeleerd. Denk hierbij aan alle beweeg componenten: Knie buigen/stappen (Squats, lunges, opstappen) Heup beweging/tillen (Deadlift, hiptrusters) Push beweging/duwen (Push up, bankdrukken, shoulder press) Pull beweging/trekken (Pull up/optrekken, pulley row) Al deze bewegingen komen veel in het dagelijks leven voor en daarom zijn ze zo belangrijk om met een goede techniek aan te leren. Daarnaast zullen we o.a. ook het ‘bracen’ aanleren, een bepaalde ademhalingstechniek tijdens krachttraining die er voor zorgt dat de core (buik- en rug spieren) juist worden aangespant.


IN HET KORT
Per dinsdag 9 mei 2023 bieden wij dus twee keer per week een circuit training aan voor jongeren.
HAPPY CIRCUIT TRAINING is een training in een groep van maximaal 10 personen voor jongeren tussen de 12 t/m 17 jaar. In deze les wisselen we kracht én conditionele oefeningen af op een speelse, leuke manier.  Elke dinsdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur.
KRACHT CIRCUIT TRAINING is een training in een groep van maximaal 10 personen voor jongeren tussen de 14 t/m 17 jaar. In deze les zullen wij in groepsvorm aan de slag gaan met kracht oefeningen. Elke donderdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur.

Het is mogelijk om je op te geven voor één les in de week, maar het is ook mogelijk om je op te geven voor beide lessen.
Let op, als je je opgegeven hebt voor HAPPY CIRCUIT TRAINING dan is het niet mogelijk om halverwege het traject te switchen naar KRACHT CIRCUIT TRAINING.

De kosten voor dit 10 weekse programma zijn:
1x per week: €150,00
2x per week: €300,00
Aanmelden? Ga naar onze website www.trainenbijvet.nl >lid worden> rittenkaart aanschaffen> JONGEREN 1x per week OF JONGEREN 2x per week. Je vult de gegevens in van de persoon die deelneemt aan de les(sen). Mocht je al vaker bij ons gesport hebben en dus al een account hebben, dan is het mogelijk om in te loggen op jouw account (of in de sportbitapp) en via jouw account een rittenkaart aan te schaffen.

LET OP: De lessen gaan door bij minimaal 5 aanmeldingen.
Een week voordat de trainingen starten krijgen jullie van ons een mail met meer informatie.

Vragen? Mail ons naar info@trainenbijvet.nl

Leave a Reply